77e Airborne Wandeltocht Oosterbeek

Na de Avond van de Filmmuziek in Steenwijk was het een kort nachtje.. Op zaterdag 7 september zaten wij om 8.15 uur alweer in de bus bij Apeldoorn. Samen met een ander muziekkorps gingen wij op weg naar Oosterbeek voor de deelname aan de 77e Airborne Wandeltocht. We hebben ons laten vertellen dat er, op deze prachtige zonnige dag, rond de 30.000 wandelaars deelnamen! We hebben dit niet nageteld.. maar druk was het zeker en wat een sfeer!

Rond 9.00 uur kwamen wij aan in Oosterbeek en na het omkleden en inspelen vertrokken wij rond 10.15 uur naar het park. In het park verzamelen alle muziekkorpsen, voor de officiële opening en het herdenkingsmoment om 12.00 uur. Daarna draaiden we rond 12.20 uur in voor het defilé. Net zoals vorig jaar hielden we tijdens het defilé halt voor de veteranen om het Amazing Grace te spelen. Dat kon niet te lang duren want voordat je het weet heb je het volgende muziekkorps alweer spreekwoordelijk ‘in je nek hijgen’. Aan de wandeltocht nemen 20 muziekkorpsen deel, zoals ook onze collegae van de Seaforth Pipes & Drums. We waren rond 13.00 terug en dus hadden we mooi de gelegenheid om de bezwete hemden te laten drogen, te lunchen (prima verzorgd door de organisatie) en goed wat water te drinken. Want stiekem was het al weer dik 26 graden geworden.

Onze tweede ronde begon rond 14.00 uur waar we een aantal veteranen en begeleiders in voertuigen voor mochten gaan over een groot deel van de route tot het Airborne Museum Hartenstein. Op het gazon hebben we als eindserenade voor hen Highland Cathedral gespeeld en dat was echt een eervol moment. Nadat we deels spelend weer terug waren gelopen naar ons beginpunt zat het er voor ons op. De busreis terug om 16.30 uur.

Een hele mooie dag en goed muzikaal gepresteerd. O. ja, eervolle vermelding voor onze speler Ruben. Die heeft zich op eigen gelegenheid door het verkeer en het publiek geworsteld en was toch nog op tijd om met ons mee te spelen.