Lowland Brigade Pipe Band

Nieuws

Nieuwe website voor Lowland Brigade Pipe Band

Na maanden van voorbereidingen hebben we een nieuwe website. De oude website dateerde alweer van 2012 en was qua layout daarna niet meer gewijzigd. Het werd dan ook de hoogste tijd voor iets nieuws. De nieuwe website is voorzien van de nieuwste technieken en dus ook compleet mobile-proof. Daarmee kan de website vanaf nu ook zonder problemen worden bekeken op een mobiele telefoon of tablet. De komende periode zal de website nog verder worden uitgebreid met nieuwe informatie over de band en meer.  Blijf onze website dus regelmatig bezoeken voor de nieuwste updates. 

Nieuw bandgebouw voor de Lowland Brigade Pipe Band Zwolle

Na ruim 25 jaar gaat de Lowland Brigade Pipe Band het gebouw aan de Händellaan verlaten.

25 jaar is een lange tijd en de band heeft er met heel veel plezier een "thuis" van gemaakt. De leden die al wat langer bij de band zijn weten het nog goed dat de band in dit voormalige gebouw van de fanfare Prins Willem Alexander getrokken zijn. We hebben er vele mooie momenten meegemaakt. Maar na ruim 25 jaar valt dan toch devinitief het doek. Het gebouw is oud geworden en er werd nauwelijks nog onderhoud gepleegt. De Fanfare PWA is ook al lang ter ziele, en het gebouw gaat die zelfde kant op.  Reden om uit te kijken naar een ander onderkomen.

    Oude gebouw      Nieuwe gebouw 

Lees meer...

Lowland Brigade Pipe Band na 25 jaar officieel (Update 31-8-2014)

De tartan van de Lowland Brigade Pipe Band is de Ancïent MacTavish. Bij de meeste wel bekend. Het is de tartan die we immers al 25 jaar dragen. Al die tijd was dat zonder toestemming van de Clan Chief. Hierin is op 23-07-2005 verandering gekomen. Deze datum gaat de bandgeschiedenis in als de datum waarop officieel toestemming is verleend tot het dragen van de Ancïent MacTavish tartan door de Lowland Brigade Pipe Band. Dit heugelijke feit is bekrachtigd door de Clan Chief van de Clan MacTavish, Edward Stuart Dugald MacTavish of Dunardry, 26th Chief of the Clan MacTavish.

Lees meer...

Vanavond optreden in Hoogeveen in de "Tamboer"

Het Irish Folk Festival is elk jaar één groot en gezellig muzikaal feest. Op veler verzoek is de Univézaal weer omgebouwd tot festivalvloer. Editie VI brengt The Dublin Legends - voorheen The Dubliners naar Hoogeveen: vier muzikanten van de legendarische Ierse folkgroep spelen met dezelfde spirit 'A Lifetime of Dubliners Hits' met uiteraard 'The Wild Rover', 'Seven Drunken Nights, 'Whiskey in The Jar' en 'The Irish Rover'. Nieuwkomers zijn de Ierse bands All Folk'd Up en Socks in the Frying Pan, twee welkome bekenden van eerdere edities: Keltic Kats (IRL) en Finnegans Wake (IRL). Daarnaast de Nederlandse akoestische folk-rock band Woodworks, de Lowland Brigade Pipe Band en de dansers van Scoil Rince Celtus.

 

Welkom op onze totaal vernieuwde website

Geachte bezoeker/bezoekster van onze website.

Met trots en onder dank aan onze webmaster Arjan Nooter, mag ik u onze vernieuwde website presenteren. U vindt daarop informatie over onze band welke inmiddels al 35 jaar bestaat. Ook zijn er contactgegevens in opgenomen,  mocht u belangstelling hebben om lid te worden van onze band of een optreden zou willen aanvragen.

U kunt een aanvraag indienen vanaf solo speler tot volledige band. En natuurlijk mogen de foto's en verslagen van onze optredens niet ontbreken evenals onze actuele optredens agenda.

Leest u vooral verder zou ik zeggen. Bedankt voor uw belangstelling!

Met vriendelijke muzikale groet,

Jaap Westerink, voorzitter Lowland Brigade Pipe Band

 

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder