Lowland Brigade Pipe Band

Weblog

Intocht Nijmeegse Vierdaagse 2018

En ja, een week later is het dan weer zover: de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Met maar liefst 8 bandleden waren we weer goed vertegenwoordigd. Om 8.00 uur verzameld in Spoolde, waren we na een voorspoedige rit om 9.15 al in Nijmegen bij het gebouw van de NS. De temperatuur was natuurlijk al wat opgelopen. Tegen tienen was iedereen aangekleed en klaar voor de briefing. Ook Gerben, die moesten we vanwege zijn full dress met twee mensen assisteren om het hele spul aan te krijgen, maar dan heb je ook wat !  Met de bus om kwart voor elf richting Union Sportveld. In totaal met een band van een stuk of vijftig spelers. Hier konden we zoals gebruikelijk lunchen.

En ja, het was warm. Zoals de meeste jaren eigenlijk wel. De organisatie liet ons wel wachten. Uiteindelijk vertrokken we pas rond 13.30 uur naar het militaire terrein om vandaag om rond 14.30 het parcours op te gaan.

De basedrummers hadden het tempo er flink in zitten en dat was behoorlijk doorstomen onderweg. Langs de route stonden ongelooflijk veel toeschouwers en net als elk jaar weer enthousiaste reacties langs de kant.

Na een kleine anderhalf uur kwam het eindpunt alweer in zicht. De hoofdtribunes, camera's etc. Na een verfrissing toen weer in marsorde terug (deels spelend) door de Nijmeegse binnenstad, retour NS waar nog even wat gespeeld werd voor hun lopers.

Eindelijk konden daarna de nat bezwete kledingstukken uit om om te wisselen voor wat luchtigers. En de plaatselijke Chinees had een prima buffetje verzorgd.

 

Nadat we de spullen weer ingepakt hadden en sommigen met blaren onder de voeten weer naar huis reden waren we het over eens:  het is een heel pittige tocht, maar als het kan gaan we volgend jaar gewoon weer !

Optreden tijdens Kar-ga-door/Oldtimer evenement Zuidwolde

Met een mooie bandbezetting 6 pipers en 4 drummers waren we enkele uren aanwezig in het Drentse Zuidwolde op het Kar-ga-door/Oldtimer evenement.

Prettige sfeer en een vrolijke zomerzon. Bij Jaap konden we ons voor tienen even een kop koffie veroorloven, de hond knuffelen en inspelen waarna we richting het evenement liepen. Oude ambachten, oldtimers, tractoren.... er was van alles te zien. En tussendoor spelen natuurlijk.

De opmerking dat ze het "hier kennelijk niet zo nauw nemen met de uitstoot" kon ik me wel voorstellen. Toen we in de hoofdstraat even plaats moesten maken voor en bonte stoet van oude tractoren, vlogen de rookwolken je om de oren. Niettemin was het enthousiasme van degenen die dergelijke voertuigen op de weg proberen te houden en er menig sleutel uurtje in hebben zitten, niet minder om.

Na de lunch rond 12.00 hebben we tot 13.15 doorgespeeld en kwam er nog een lokale TV ploeg wat opnames maken. En we hadden toeschouwers genoeg en een enthousiast publiek. Na een uur of drie door het dorp lopen was het ook wel weer tijd om bij Jaap nog even een frisse slok te halen en even uit te blazen. Verschillende spelers namen nog even de gelegenheid te baat om een goeie portie vers gerookte paling op te halen.

 

Verslag intocht 4-daagse Nijverdal

Vrijdag namiddag en avond 1 juni. Buienradar had het aanvankelijk goed met ons voor in Nijverdal. Toch werd het behoorlijk donker bij nadering van dit lommerrijke dorp. Even later begon het (jawel) horizontaal naar beneden te regenen, dikke druppels, geen wind. Tja. Eerst maar even ingespeeld binnen. Toen werd het gelukkig ietsje minder heftig qua neerslag en konden we een paar nummers spelen op een klein tentpodium. Daar stond eerst de lokale DJ nog met flink wat decibel te draaien.

Lees meer...

Verslag optreden Zwolle tijdens Bevrijdingsdag 5 mei

Na de nodige voorbereidingen was het zover en met prachtig weer konden we van start richting de veteranen tent. Sommigen van ons werden keurig netjes in golfkarretjes naar het begin gereden wt eerst nog voor de nodige hilariteit zorgde..

Met enkele tunes marcheerden wij de festival boulevard over. Bij de veteranen tent werden vervolgens shirts uitgereikt aan jongeren als ambassadeurs van de vrede.

Hier speelden wij nog enige nummers en daarna zijn we nog spelend weer een stuk over de festival boulevard gelopen. Een en ander viel in goede aarde bij toeschouwers en zeker ook bij de veteranen zelf.

De foto's zijn verzorgd (waarvoor onze dank) door de partner van Andre. Als oud lid speelde hij mee en dat ging prima. Maar ja, als je bij de Beatrix Pipeband speelt dan ben je het bij lange na niet verleerd natuurlijk. 

 

 

 

Verslag optreden Park Eekhout in Zwolle (27 april 2018, Koningsdag)

Je zou bijna denken dat onze band op zo'n dag eigenlijk niet mag ontbreken. In elk geval verzamelden wij ons om 11 uur voor het eerste deel van de dag bij het bandgebouw.  Daarna parkeerden we op het parkeerdek Emmawijk, vlakbij onze speellocatie Park Eekhout. Het inspelen was vrij rap gedaan en onder het genot van een redelijk zonnetje, zijn we slingerend tussen alle koopwaar en attracties het terrein opgemarcheerd. Om 12.00 werd uiteraard de vlag gehesen voor in het park . Niet onder de tonen van het Wilhelmus maar Scotland the Brave. Ach, whats in a name ? Na nog een stukje spelen was het tijd om de inwendige mens te versterken en daarna spelden we nog wat setjes, waarna we het park weer uit marcheerden. Muziekvereniging Jubal was inmiddels ook al gearriveerd en die konden het mooi overnemen. Deelnemers in het morgenoptreden; Ben, Ad, Ruud, Paul, Kees, Kristel, Gerben, Sjaak en ikzelf. Nadat Ben een uitgebreide zoektocht moest ondernemen om zijn autosleutels uiteindelijk terug te vinden in, jawel, de voering van zijn jasje, konden we weer van het parkeerdek af.  

Toen weer terug naar het bandgebouw waar de meesten zich even omkleedden. Jaap had al aangegeven dat we bij hem wel even mochten buurten tussendoor en dat was wel even prettig. Ook de hond van Jaap vond al die aandacht beslist geweldig . Rond een uur of 15.30 dan maar eens richting Hoogeveen. Jaap haalde Henk op en samen met Sjaak, Kristel, Ad en Paul en ikzelf zochten we de locatie in Hoogeveen op. Met dirigent en koor werden de verdere bijzonderheden doorgenomen en geoefend. Na een uitstekende lunch was het tijd om ons voor te bereiden en om te kleden.Het koor startte om 20.00 uur. Om ongeveer 20.30 hadden wij een optredens blokje van enkele tunes. Dat setje ging echt zo scherp als een scheermes.  Na weer een minuut of 30, binnenkomen met Amazing Grace en een vervolg setje. Waarna we ons even aan de kant opstelden want een minuut of 10 daarna kwam de uitsmijter met Mull of Kintyre waarbij Ad en ik het koor begeleidden. En dan is het weer afgelopen, iedereen dik tevreden en het publiek ook. Buiten konden we het niet laten om toch nog even het publiek de kerk uit te spelen. Maar toen was het ook mooi geweest en even na 22.00 uur allemaal weer huiswaarts.

Hans B.

Agenda optredens

12

Dec

Zwolle (Westenholte) - Optreden tijdens de jaarlijkse Kerstmarkt van Westenholte, 's avonds. 

 

23

Dec

Kampen - Kerstoptredens in de namiddag en avond tijdens "Kerst in Oud Kampen".

 

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder