Lowland Brigade Pipe Band

Weblog

Verslag optreden in sfeervol Diever op 14 december 2019

Sfeervol Diever, 14 december in de avond met een behoorlijke bandbezetting. Nadat de overvloedige regenval van de middag gelukkig goeddeels was verdwenen, begonnen we ons optreden in de kerk in het centrum. Wat een heerlijke akoestiek ! Vervolgens door sfeervol en donker Diever naar het verzorgingshuis voor een miniconcertje wat enthousiast werd ontvangen en waar de eerste bak koffie welkom was. 

Lees meer...

Verslag optreden Epe 24 november 2019

Een delegatie van 11 spelers was op de vrije zondagmiddag te gast op koopzondag in Epe, om het winkelend publiek te vermaken. Ook de zwarte pietentrein reed intussen rond. Alleen de temperatuur viel wat tegen, amper een graad of 6 en de zon brak moeilijk door de bewolking en de dunne mist. Niettemin hebben we het hele centrum wel zo'n beetje rondgelopen.

Lees meer...

Verslag optreden Airborne mars Oosterbeek, zaterdag 7 september 2019

September 1944. De slag om ARNHEM woedt in alle hevigheid. De Duitse tegenstand blijkt te sterk en de bevrijding zal nog op zich laten wachten.

Ruim 1700 Britse en Poolse (para)troopers liggen begraven op de militaire begraafplaats in Oosterbeek. Voor hen is er jaarlijks een herdenkingswandeltocht. Dit jaar was de Lowland Brigade Pipeband een van de 16 deelnemende muziekkorpsen. We waren er vroeg bij: de bus haalde ons af om 8.15 in Apeldoorn. Na de voorbereiding en briefing gingen we om half 11 richting de start. Intussen waren we de collegae van de Seaforth Highlanders ook al tegengekomen. Tegen 11 uur werd elders de Last Post geblazen, gevolgd door een minuut stilte. Om ongeveer 11.15 draaiden wij het defile in, gevolgd door een grote groep Engelse cadetten.

Lees meer...

Verslag optreden Bloemencorso Eelde, 31 augustus 2019

Na de nodige eerdere contacten over en weer was het dan zover: op een stralende zonnige Zaterdag zou de bus naar Eelde ons afhalen uit Spoolde om 10.30 uur. Dat werd door bus perikelen nogal wat later, het was al 11.15 geweest maar afijn, de bus met showband Excelsior uit Renkum was er dan. Jaap was al met zijn eigen bus bijkans in Eelde, die had de instrumenten mee. Ook Ad was daar al. Totaal een mooie bandbezetting trouwens.

Rond 12.30 dan aankomst in Eelde bij de sporthal waar we konden inspelen en de briefing plaatsvond. 13.15 al weer op weg naar het startpunt.  Wat zonder begeleiding of bewegwijzering ons in feite een omweg kostte maar in elk geval bereikten wij dan ook onze speellocatie. Aldaar hebben we een stilstand optreden gegeven. Daarna was het wachten tot we in de optocht werden gezet. Het zonnetje deed nog steeds goed haar best en dat was te merken onderweg. Niettemin in muzikaal opzicht een nette performance en ook de marching zat er naar behoren in. Dit soort optochten kent trouwens altijd onderweg wel weer de nodige opstoppingen .

Lees meer...

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder