Lowland Brigade Pipe Band

Weblog

2-9-2017 Keltisch Festival Wijhe

Het was heerlijk weer op zaterdag 2 september. De vuurtjes rookten al, de krampjes waren al ingericht kortom: weer een prima entourage en een ontspannen sfeer.

Voor 10 uur waren we allemaal al stand by en het programma duurde van 10.30 tot 14.30. 

s Morgens speelden we op het terrein van het Keltisch festival, s middags nog in Wijhe zelf.  Naast schapen drijven, oude ambachten, whisky stoken, Ierse dans en paalwerpen pasten wij natuurlijk prima in het plaatje en werd ons optreden ook enthousiast ontvangen. Muzikaal liep het allemaal prima.

Links en rechts werden aan diverse belangstellenden visitekaartjes uitgedeeld en we hebben een redelijk programma afgelopen die dag.

                                                        

 

                                                        

 

Maar daarna  was het nog niet klaar: door naar het altijd pittoreske Boerhaar om onze Kees daar nog even toe te spelen zeg maar. Voor zijn 65e verjaardag. Ook daar nog even gebivakkeerd onder het genot van een hapje en een drankje. Het was weer een mooie band dag waar we tevreden op terug konden kijken.

 

                                          

18 en 19-8-2017 Bloemen corso Sint-Jansklooster

Al rond April waren de eerste contacten.

 De bedoeling van corso bouwers groep "De Brekers" was om een mega bagpipe te bouwen voor het bloemencorso. De wagen zou bijna 20 meter lang worden en tegen de 10 meter hoog.

 

 Onze band zou dan als figuratie muzikaal deel uitmaken van de wagen en aan het middag- en avondcorso meedoen. En op de dag erna , waar de wagens konden worden bezichtigd. Na een kennismaking met de organisatie gingen we er allemaal voor. Een redelijke bandbezetting kon dus meewerken op beide dagen.

 

 

De 18e waren we present om 12.30. Het corso begon om 14.00 uur . We keken onze ogen uit op die prachtige wagen. 3 spelers werden van een zender voorzien, zodat de muziek achter naar de wagen via luidsprekers nog eens werd versterkt. Hoewel er eerst wat regen drupte, werd het gelukkig snel droog en konden we een bijna anderhalf uur aan de bak. De stoet stond vaak stil, dat had te maken met de omvang van de wagens of technische probleempjes hier en daar maar uiteindelijk na een nette parade, waren we na twee ronden door het dorp weer op het beginpunt.

 

              

 

Hierna konden we lekker even de benen strekken en een voedzame maaltijd nuttigen. De corsogroep was bijzonder gastvrij en er werd goed voor ons gezorgd.

 

Om 20.00 uur waren we weer in de benen. Het avondcorso met lichtjesparade begon om 20.30 uur. Onze instrumenten werden ook nog even snel van lichtjes voorzien en uiteraard was de mega bagpipe ook mooi verlicht Ook nu weer veel publiek langs de route. Op het laatst knalde er ook nog een vuurwerk de lucht in even verderop. Toen we uiteindelijk tegen 22.00 uur klaar waren knalde er trouwens ook een fikse regenbui naar beneden. De meesten van ons konden vrij rap een huis binnenvluchten. No problem: er kwam drinken en zelfs een schaal met hapjes . Toen het na een minuut of twintig droog werd liepen we naar de locatie terug om onze spullen achter te laten en op huis aan te tuffen.

 

De volgende dag waren we weer van de partij. 13.00 uur wederom speelklaar om bij toerbeurt met de figuratie van andere wagens 3 optredens te verzorgen. Ook hier liep het, net zoals de dag ervoor, muzikaal prima.

 

The Fling op het eind, nog eens speciaal voor de wagenbouwers, werd zeer enthousiast ontvangen. En onze Gerard slaagde erin om de maquette mee te

krijgen: die staat nu pontificaal bij hem in de winkel.!

 

Mooi evenement, veel gespeeld, mooie locatie en prachtige corsowagens.

 

Het is een hele prestatie voor een dorp met een kleiner aantal inwoners om zo'n groot evenement op te zetten.

 

      

 

    

25-5-2017 optreden Haulerwijk

Vanuit het onderste puntje van Friesland was een verzoek gekomen om met drie mensen te komen spelen wat uitgebreid kon worden naar vijf voor hetzelfde tarief. Het was dan ook voor een goed doel. Voor iemand die jarig was maar ook flink met zijn gezondheid tobt. En iemand die bovendien van Schotse pipes & drums houdt. Zo gingen Kristel, Ben, Anita, Marlinde en Hans B. met de zon flink op de bol richting het noorden. Kristel wist iedereen inclusief instrumenten ruimschoots in de family car te plaatsen en trapte vlot door. Het is ook nog wel een hele afstand maar onderweg was het ook gezellig dus dan vliegt de tijd. Rond 16.00 uur waren we zo goed als speelklaar. Inspelen gebeurde bij de plaatselijke supermarkt. De bezoekers daarvan leken niet vreemd op te kijken van de inheemse klanken.De zoon van de jarige was al wel ingeseind en die kwam ons afhalen.

 

 

Enkele straten verder waren we dan zover om richting de jarige te marcheren en die stond al pontificaal klaar. Hij was er compleet beduusd van en vond het prachtig. Een paar nummers verder was de halve straat inmiddels ook al uitgelopen. De temperatuur en de fraaie zonneschijn maakten het feestje compleet en muzikaal gezien liep het ook op rolletjes. Na vervolgens een hapje en drankje in de achtertuin speelden we nog even de afsluiting. Hoe kan het ook anders: eindigende met "Auld Lang Syne"

 

 

De groepsfoto mocht uiteraard niet ontbreken. En hup, de auto weer in richting Zwolle. Want het weer was goed en de avond leverde voor deze en gene nog een BBQ en/of lekker koud biertje op. Dit soort optredens geeft een goed gevoel omdat je even iemand een leuk moment kunt bezorgen.

 

       

12-5-2017 Feestelijke heropening bandgebouw Eben Haezer

De feestelijke heropening van buurthuis Eben Haezer in Spoolde kon natuurlijk onze muzikale bijdrage niet missen, want we hebben er zelf ook onze repetitiezaal sinds een dik jaar . Met een lekker zonnetje er bij gingen we om 16.30 van start (Ben, Freek, Sjaak, Gerard, Jaap, Gerben, Marlinde, Kristel en Hans B. ) Zo konden we mooi de bezoekers verwelkomen en dat viel in goede aarde. Even na 17.00 uur was iedereen wel binnen en hadden we er al een aardig en netjes gespeeld band repertoire op zitten.

Binnen hebben we daarna nog even de toespraken gevolgd met een hapje en een drankje. Ook wij zijn erg blij met de mooie renovatie en de aankleding van het gebouw.

Het is bovendien een mooie aanwinst voor de buurtschap Spoolde.

 

Overigens: niet alleen dit gebouw speelt een nieuwe rol binnen de band. Ook de nieuwe bandfoto's (nog in de maak) zijn onlangs in Spoolde gemaakt op de brug bij de sluisjes.

                                                                             

5-2-2017 Kapellenfestival

Tja, als je een wisseltrofee wint in 2016, dan moet je in 2017 deze wel verdedigen. Daarom was een groot deel van de band zondag 5 februari present bij de Bierton in Zwolle om 12.30 uur.

En wel bij het jaarlijkse kapellenfestival van de Tonnenzotters. Primeurtje: de drummers hadden hun nieuw aangeschafte instrumenten mee. Afgelopen maand werd via een andere band een complete nieuwe set Andantes gekocht in frisse blauw/metallic kleuren.

Om 13.15 vulden we het eerste optreden in (pauze act) met onder andere het nummer :  Muss Ich denn. Daarna was het een hele tijd wachten totdat we tegen 16.45 weer op konden maar gelukkig was dat met een drankje hier en en broodje daar wel door te komen en de sfeer zat er natuurlijk in de zaal goed in.

Maar daar kwam ie dan, onze hoofdact: een feestmedley van een aantal lekkere nummers in goed tempo, zoals Ole, Brazil, Football telkens afgewisseld door 12 maten drumwerk. De temperatuur in de feestzaal was inmiddels al flink opgelopen en het rumoer overstemde bijna de muziek maar weer hield onze basdrummer Sjaak, net zoals in 2016, het tempo er goed in.  Apart om als enige pipeband weer tussen alle blaaskapellen te staan.

De wisselbeker ging wel naar een andere club dit jaar, maar ja, het is dan ook een wisselbeker.......

                                          

Agenda optredens

27

Apr

Hoogeveen - Medewerking avondconcert in de grote kerk met een mannenkoor (Oranjeconcert)

 

25

Mei

Midland FM avondradio live uitzending. 

 

 

1

Jun

Nijverdal - Avondvierdaagse intocht.

 

 

20

Jul

Nijmegen - Optreden massed band tijdens de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse.

 

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder