Lowland Brigade Pipe Band

Weblog

Feestje bij Freek, 40-jarig bandjubileum

Beste mensen,

 

24 oktober 2021. Een memorabele dag ! Want Freek vierde niet alleen zijn 78e verjaardag maar was dit jaar feitelijk ook al 40 jaren aan onze band verbonden.

 

Wat een mijlpaal. En dan ook nog steeds die inzet en toewijding voor onze club. Prachtig en lovenswaardig!

 

Dat kan en mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ad was er vrijdag en zaterdag al telefonisch druk mee om wat mensen aan te schakelen voor een muzikale verrassing. Maar dan moet je er ook maar op vertrouwen dat het feestvarken thuis is. Dus werd geprobeerd om daar ook nog ergens informatie over los te peuteren . En als dat niet zou lukken hadden we sowieso het plan om maar gewoon te gaan en te zien of de deur op slot zat.

Zo verzamelden we om 10.45 uur met 6 spelers bij het bandgebouw. Stemming zat er al vrij snel in en na een korte rit waren we bij Freek in de straat.

Even later bij Freek en Emmy op de oprit ( met boven ons de stralende zon en strakblauwe lucht) een kleine serenade.

Freek en Emmy stonden al halverwege de eerste tune op de stoep. Gelukkig  wel thuis dus. En ze vonden het een mooi gebaar. Waarna binnen de koffie klaar stond en nog even werd nagepraat.

 

Groet, Hans

Verslag optreden 10 juli Dalfsen

Het hoeft geen verdere uitleg dat we sinds september 2020 geen optreden meer geboekt hadden gekregen.

 

Maar 10 juli was het zo ver. Met een quintet richting een 50 jarig huwelijksjubileum. Het mooie daarvan was dat het buiten kon en zo nodig met de gepaste afstand tot de gasten .

 

Voordat het zover was, eerst even inspelen natuurlijk. Freek, Sjaak, Jaap en ikzelf stonden op een inspeel locatie bij een bedrijf. Hans H. zou zich ook melden maar die stond aan de andere kant van het terrein. We werden daarop geattendeerd door een fietser: "verderop staat er ook een van jullie !" Voordat we ingepakt waren kwam er een jongedame in een auto aan. "We zijn verderop in de straat met een film bezig maar we horen jullie steeds en kunnen de laatste take niet afmaken." No problem, even later voegden we ons bij Hans en dat was ook een betere plek. Want van daar uit konden we lopend richting locatie.

 

We kwamen spelend het hek door. Dat leverde, zo hoorden we later, al waterlanders bij de bruidegom op. De ontvangst was hartelijk en het was een prima feestje. We hebben twee keer ongeveer een kwartier gespeeld. Het publiek was enthousiast en er kwamen tussendoor ook nog wel wat vragen over instrument, onze band en kilt. Enkele kilometers verderop kwam de regen met bakken naar beneden maar wij hadden geen druppel last. Na wat gedronken te hebben, weer richting Spoolde. Mooi dat het weer kon !!

Verslag optreden in sfeervol Diever op 14 december 2019

Sfeervol Diever, 14 december in de avond met een behoorlijke bandbezetting. Nadat de overvloedige regenval van de middag gelukkig goeddeels was verdwenen, begonnen we ons optreden in de kerk in het centrum. Wat een heerlijke akoestiek ! Vervolgens door sfeervol en donker Diever naar het verzorgingshuis voor een miniconcertje wat enthousiast werd ontvangen en waar de eerste bak koffie welkom was. 

Lees meer...

Verslag optreden Epe 24 november 2019

Een delegatie van 11 spelers was op de vrije zondagmiddag te gast op koopzondag in Epe, om het winkelend publiek te vermaken. Ook de zwarte pietentrein reed intussen rond. Alleen de temperatuur viel wat tegen, amper een graad of 6 en de zon brak moeilijk door de bewolking en de dunne mist. Niettemin hebben we het hele centrum wel zo'n beetje rondgelopen.

Lees meer...

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder