Lowland Brigade Pipe Band

Weblog

Verslag optreden Keltfest in Vijfhuizen, zondag 26 mei 2019

Al vroeg uit de veren op deze zondagmorgen om richting Vijfhuizen te vertrekken (bij Haarlemmermeer). Na een probleemloze rit kwamen we rond 9.00 uur aan op het terrein. De bedoeling was om samen met twee andere bands, City of Apeldoorn en The Seaforth Highlanders, die dag wat optredens te verzorgen, s morgens elk een blok, s middags elk een blok en aan het einde van de dag een massed band.

Lees meer...

Verslag optreden in Haaksbergen, 29 maart 2019

Zwolle - Haaksbergen is niet echt naast de deur dus om half 10 s morgens waren de bandleden vanuit diverse richtingen al op pad om in elk geval om 11 uur speelklaar te staan. De Tomtom wekte bij de een wat sneller dan bij de ander maar in elk geval was iedereen op tijd en konden we vlak bij de kerk beginnen rond 11.15 uur. Vrij snel werden we naar een andere plek gedirigeerd, zodat de speaker zijn werk kon doen. Wij konden dan de lopers een hart onder de riem steken voordat ze het centrum binnenliepen. Als eerste startten de kinderen, ook verschillende mensen met een beperking kwamen langs en daarna meer en meer groepen lopers. Sommige lopers leek het niet te deren dat ze op snelheid waren, anderen kwamen moeizamer vooruit maar ze deden het dan toch maar. Ach en eerlijk gezegd, juist degenen die het moeilijk hebben moedig je dan extra aan door een stukje muziek. Dat ging zo door tot een uur of half twee en we hebben behoorlijk veel gespeeld. De catering was netjes voor elkaar, de sfeer was goed en het weer werkte aardig mee. De meesten van ons waren vrij snel weer op pad omdat er nog meer prive zaken op het programma stonden. De organisatie heeft laten weten dat ze in elk geval tevreden waren over onze bijdrage.

 

Optredens rond Kerst 2018

Kerst 2018. Voordat je het weet is het jaar bijna om. En sta je 12 december alweer in Westenholte op een kleine maar heel leuke kerstmarkt. Vrijwel de hele band was er bij en dat geeft een mooie stimulans. En oud-leden kwamen we ook nog tegen ! Al om 18.00 uur vanuit Spoolde vertrokken zodat we wat eerder op de avond konden spelen omdat er dan nog wat meer publiek is. In de bakkerij konden we even inspelen en voor de eerste "ronde" gingen we rond 19.00 de markt op. Het publiek was enthousiast. Altijd goed dat er dan een steward is die foto's maakt en flyers uitdeelt. Oscar nam zijn taak daarin serieus. Voordat we echt koude vingers kregen, konden we in de bakkerij aan de koffie en een traktatie, keurig verzorgd door Marlinde. En vervolgens voor de tweede ronde naar buiten, welke ronde muzikaal gezien in feite nog beter verliep dan de eerste. Er werd al gevraagd of we volgend jaar (dit jaar) weer komen. Zoals het er nu naar uitziet moet dat kunnen denk ik.

Lees meer...

Intocht Nijmeegse Vierdaagse 2018

En ja, een week later is het dan weer zover: de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Met maar liefst 8 bandleden waren we weer goed vertegenwoordigd. Om 8.00 uur verzameld in Spoolde, waren we na een voorspoedige rit om 9.15 al in Nijmegen bij het gebouw van de NS. De temperatuur was natuurlijk al wat opgelopen. Tegen tienen was iedereen aangekleed en klaar voor de briefing. Ook Gerben, die moesten we vanwege zijn full dress met twee mensen assisteren om het hele spul aan te krijgen, maar dan heb je ook wat !  Met de bus om kwart voor elf richting Union Sportveld. In totaal met een band van een stuk of vijftig spelers. Hier konden we zoals gebruikelijk lunchen.

En ja, het was warm. Zoals de meeste jaren eigenlijk wel. De organisatie liet ons wel wachten. Uiteindelijk vertrokken we pas rond 13.30 uur naar het militaire terrein om vandaag om rond 14.30 het parcours op te gaan.

De basedrummers hadden het tempo er flink in zitten en dat was behoorlijk doorstomen onderweg. Langs de route stonden ongelooflijk veel toeschouwers en net als elk jaar weer enthousiaste reacties langs de kant.

Na een kleine anderhalf uur kwam het eindpunt alweer in zicht. De hoofdtribunes, camera's etc. Na een verfrissing toen weer in marsorde terug (deels spelend) door de Nijmeegse binnenstad, retour NS waar nog even wat gespeeld werd voor hun lopers.

Eindelijk konden daarna de nat bezwete kledingstukken uit om om te wisselen voor wat luchtigers. En de plaatselijke Chinees had een prima buffetje verzorgd.

 

Nadat we de spullen weer ingepakt hadden en sommigen met blaren onder de voeten weer naar huis reden waren we het over eens:  het is een heel pittige tocht, maar als het kan gaan we volgend jaar gewoon weer !

Optreden tijdens Kar-ga-door/Oldtimer evenement Zuidwolde

Met een mooie bandbezetting 6 pipers en 4 drummers waren we enkele uren aanwezig in het Drentse Zuidwolde op het Kar-ga-door/Oldtimer evenement.

Prettige sfeer en een vrolijke zomerzon. Bij Jaap konden we ons voor tienen even een kop koffie veroorloven, de hond knuffelen en inspelen waarna we richting het evenement liepen. Oude ambachten, oldtimers, tractoren.... er was van alles te zien. En tussendoor spelen natuurlijk.

De opmerking dat ze het "hier kennelijk niet zo nauw nemen met de uitstoot" kon ik me wel voorstellen. Toen we in de hoofdstraat even plaats moesten maken voor en bonte stoet van oude tractoren, vlogen de rookwolken je om de oren. Niettemin was het enthousiasme van degenen die dergelijke voertuigen op de weg proberen te houden en er menig sleutel uurtje in hebben zitten, niet minder om.

Na de lunch rond 12.00 hebben we tot 13.15 doorgespeeld en kwam er nog een lokale TV ploeg wat opnames maken. En we hadden toeschouwers genoeg en een enthousiast publiek. Na een uur of drie door het dorp lopen was het ook wel weer tijd om bij Jaap nog even een frisse slok te halen en even uit te blazen. Verschillende spelers namen nog even de gelegenheid te baat om een goeie portie vers gerookte paling op te halen.

 

Agenda optredens

13

Jul

Zuidwolde - Optreden tijdens Kargadoor

 

 

19

Jul

Nijmegen - Deelname Massed band Via Gladiola tijdens Nijmeegse Vierdaagse

 

 

31

Aug

Eelde - Optreden op het Bloemencorso

 

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder