Een dagje motortouren met bandleden

Optreden 19 mei lente avond concert Zwolle
 
Zoals jullie gewend zijn van elk optreden een smeuiig verslag te krijgen van onze hofdichter Hans voel ik mij nu, na enig aandringen van Marlinde trouwens, verplicht een epistel te schrijven betreffende afgelopen zaterdag.
Al sinds afgelopen winter was het plan opgevat om met de motorrijdende leden van de band een dagje te gaan touren. 4 Juni was het dan zover en hadden we afgesproken te verzamelen aan de Achterstraat in Genemuiden. Dus ik trap zo tegen half negen m'n brommer aan en om negen uur leg ik bij Marlinde aan voor de koffie. Of het afgesproken was kwamen Paul , Hans en Joke met haar chauffeur vlak na mij de bocht om scheuren.Een plekje in de doorzontuin gevonden en daar was de koffie.Daar was ook Henk en waren we compleet want Evelien en Anita waren inmiddels ook binnen. De Heutink sisters waren deze dag de opstappers zodat we uiteindelijk met z'n negenen vertrokken. Na de veerpont reden we over oude dijken richting Vollenhove, Blokzijl en Kuinre.

 

Vervolgens even een stukje snelweg, de dames waren inmiddeld hun zadelvrees wel kwijt, richting Lemmer. Vanaf hier moest het richting Stavoren gaan maar dan wel via de mooiste route en die hebben we gevonden langs de IJsselmeerkust van Gaasterland.Stavoren leek ons een mooie afstapplaats waar iedereen zijn of haar stramme ledematen even kon strekken.Maar als je denkt even rustig te kunnen zitten moet je geen datum prikken op de dag dat én de Friese Harley Elfstedentocht én de Friese Oldtimer elfstedenralley worden verreden. Hoewel, je hebt wel iets moois om naar te kijken en zoals later bleek reden ze tegengesteld aan onze richting. Na een broodje en een drankje verlieten we het terras van de Kruitmolen om onze tocht langs koeien , schapen, dijken en Friese Elfstedenstadjes richtin Harlingen voort te zetten.

Er was in het kader van dorst , sanitair en kramp wederom behoefte de veren te schudden hetgeen mooi even kon naast de veerboothaven.Ook hier werd ons uitzicht verfraaid door de nodige klassieke voertuigen die in een lange file voorbijkwamen. Hiervandaan verlieten we de kust en ging het via Franeker, Bolsward zuidwaards richting Heeg waar een noodgedwongen stop werd ingelast want ja, de watersport moest ook zijn weg vinden.Dan is de route terug naar Overijssel niet zo ver meer maar die polderweg was wel erg saai , maar je werd bij de les gehouden door verkeersdrempels waar menig sportwagen zijn uitlaten op zou verbrijzelen.Hierna werd het weer wat vriendelijker en omdat de inwendige mens wel aan iets stevigs toe was kwam het restaurant Geertien in Muggebeet als een aangename laatste stop.Het eten en drinken was prima maar de bedieningsintervallen waren ruim te noemen.Goed, de maag was vol en de knip was leeg dus maar op huis aan.Onze bijrijders hebben we weer netjes afgeleverd zodat Pa en Ma Heutink ook weer rust hadden waarna we afscheid namen met de belofte aan onszelf dat dit volgend jaar weer gaat gebeuren.Ik wens iedereen een fijne vakantie enne "Keep your motor running".

Ben Dijselhof