Lowland Brigade Pipe Band

Verslag optreden KNRM Benefiet Reddingsgala, 16 november 2013

Hoe krijg je 14  mensen in een 16  persoons busje ? Op zich geen probleem, tenzij je ook nog een lading pipes, drums en uniformen mee moet nemen. Dan is het passen en meten geblazen. Uiteindelijk konden we rond 11.30 uur afreizen naar het chique Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar we na een gezellige rit door onze hauffeur Erwin dik twee uur later werden gelost.We ritselden gelijk twee trolleys, zodat alles in 1 x mee kon de lift in. Via kelder en keuken kwamen we in de aan  ons toegewezen zaal.  

 

Een grote ruimte met genoeg stoelen en banken waar we per slot van rekening een hele tijd moesten bivakkeren omdat we pas om 22.30 klaar moesten staan. De lunch stond al op tafel en na de inwendige mens te hebben versterkt namen we poolshoogte in de zaal waar de tafels al keurig gedekt stonden voor bijna 500 gasten. Na een paar keer te hebben geoefend hoe we op het podium kwamen hadden we eigenlijk de tijd aan ons zelf. Sommigen gingen Noordwijk in en anderen maakten een strandwandeling. Daar was ook de KNRM met vaar- en voertuigen op het strand aanwezig .

Verder in de middag gingen een aantal speciaal genodigden de zee op en werd er nog assistentie verleend door een reddingshelikopter.Om 17.00 uur stond het warm eten klaar en konden we gezamenlijk eten met artiesten en andere deelnemers. En toen begon eigenlijk het lange wachten. Weer een strandwandeling voor sommigen (mooi in het donker met de lichtjes van Noordwijk aan de walkant) , beetje drentelen in het hotel waar de  gasten aankwamen in smoking en gala jurk (en ook nog het Nederlands elftal  binnen kwam), een kaartje leggen, kletsen, of tijdschriften lezen.

Dan komt het moment dat je de kleding eens uit gaat pakken, er wordt geoefend en dan de melding om 22.15 uur : naar boven !  Hoewel we daar ook nog een minuut of 20 hebben gewacht maar dan is het zover. Aangekondigd als “DE pipeband van Nederland” baanden we ons al spelend een weg tussen de tafels door richting podium. Tot onze verrassing was het podium bezet  met mensen en dan is het improviseren om een plek te vinden. Ook werd er druk vanuit de zaal het podium opgelopen waar dames en heren donaties in een grote mand deden. Niettemin bleef ons muzikale spel  goed doorgaan en na 4 sets konden we tevreden weer de zaal verlaten.

Met een koud drankje of biertje en een paar bitterballen konden we even bijkomen, onze spullen weer inpakken, de trolleys weer richting het busje duwen en tenslotte kwamen we weer tegen 01.30 bij het bandgebouw in Zwolle aan. Instrumenten opruimen en rap op huis aan. Mooie dag . Er zijn ook bandfoto,s gemaakt o.a. door Sjaak, wellicht komen die nog beschikbaar.  Doen we er nu maar een plaatje van het hotel bij.

O ja , voor het goede doel is bijna een half miljoen gedoneerd!   

 

Hans B. 

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder