Lowland Brigade Pipe Band

Verslag competitie Alden Biesen (België) - 8 september 2007

Vorig jaar al was besloten dat we zouden proberen om deel te nemen  aan de Belgian Pipe Band Contest te Alden Biesen, De locatie is vlak over de grens gelegen nabij een kastelencomplex. Het was nog even spannend, je moet minimaal 6 pipers aandragen. Dat lukte in ieder geval, met name omdat enkele mensen alsnog alles op alles hadden gezet, zoals Anita Heutink en Hans Hoekman. En daar gingen we dan , zaterdag 8 september. Han van der Veer had een bus geregeld en reed ons, samen met de Mc Dowell PB Dat was een vroegertje, we stapten tegen 6 uur in Zwolle in. Nadat iedereen wat wakkerder was geworden, waren we rond negenen op de locatie.

Maar: waar was de kleedruimte ? Niet dus. Dan maar buiten achter de bus en op het fietspad omgekleed. Het zal maar slecht weer zijn. Gelukkig was het goed weer en af en toe brak zelfs het zonnetje nog even door. Rond 11 uur marcheerden we de competitiecirkel in, nadat we ons nog even voorbereid hadden. Amper 3 minuten later sta je weer afgemarcheerd, zo gaat dat. Er was in graag 4 een sterk deelnemersveld. Uiteindelijk werden we 13e van de 14 maar dat was beslist positief, ook gelet op de Jury rapporten.En de drummers eindigden nog als 12e !! We hadden er met zijn allen dus een goed gevoel bij. Na een toch wel lange dag van highland shopping, eatting, drinking en het bekijken van alle andere bands, was er om 17.00 uur de massed band Uiteindelijk rond 18.30 uur weer richting bus. Ook nu weer toonde Han zijn kwaliteiten als buschauffeur, Na een snelle gehaktbal onderweg was iedereen dan uiteindelijk weer op zijn/haar stek. Volgend jaar weer. ?? Who knows.

Hans Bredenoord

 

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder