Lowland Brigade Pipe Band

5-5-2015 Optreden 70 jaar bevrijding Nijverdal.


In een zonovergoten Nijverdal meldden wij ons rond 9.30 uur op de afgesproken plek, bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug. De Scouting Reggegroep had s nachts 90 kilometer in estafette afgelegd vanaf Wageningen met het bevrijdingsvuur. Onder begeleiding van 6 spelers van onze band (Ad, Henk, Hans. H, Yvonne, Gerben en Hans B) + slagwerkgroep Avendo ging de stoet inclusief enkele oude legervoertuigen en koetsen om 10.15 uur richting het centrum van Hellendoorn. Omdat de slagwerkgroep 20 meter achter ons liep, was het best lastig om onderweg , om en om spelend, het eigen tempo vast te houden maar dat wende snel.

Met nog steeds een heerlijk zonnetje in het gezicht meldden wij ons ongeveer 2 kilometer verder op het plein, waar het vuur ontstoken werd en het Wilhelmus werd gespeeld. Zowaar koningin Wilhelmina was voor de gelegenheid even van gene zijde overgekomen om dit moment mee te maken. Nadat we afgemarcheerd waren stelde Gerben voor om even bij zijn schoonmoeder die vlak in de buurt woont, de koffie te gebruiken. Zo gauw zij van de "schrik" bekomen was, werd een een uitstekende kop koffie en een muffin geserveerd. Rond 12.00 uur werden we door de vrouw van Gerben en onze Geja in twee auto's teruggebracht naar het beginpunt.

  

 

Agenda optredens

13

Jul

Zuidwolde - Optreden tijdens Kargadoor

 

 

19

Jul

Nijmegen - Deelname Massed band Via Gladiola tijdens Nijmeegse Vierdaagse

 

 

31

Aug

Eelde - Optreden op het Bloemencorso

 

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder