Lowland Brigade Pipe Band

Verslag optreden Park Eekhout in Zwolle (27 april 2018, Koningsdag)

Je zou bijna denken dat onze band op zo'n dag eigenlijk niet mag ontbreken. In elk geval verzamelden wij ons om 11 uur voor het eerste deel van de dag bij het bandgebouw.  Daarna parkeerden we op het parkeerdek Emmawijk, vlakbij onze speellocatie Park Eekhout. Het inspelen was vrij rap gedaan en onder het genot van een redelijk zonnetje, zijn we slingerend tussen alle koopwaar en attracties het terrein opgemarcheerd. Om 12.00 werd uiteraard de vlag gehesen voor in het park . Niet onder de tonen van het Wilhelmus maar Scotland the Brave. Ach, whats in a name ? Na nog een stukje spelen was het tijd om de inwendige mens te versterken en daarna spelden we nog wat setjes, waarna we het park weer uit marcheerden. Muziekvereniging Jubal was inmiddels ook al gearriveerd en die konden het mooi overnemen. Deelnemers in het morgenoptreden; Ben, Ad, Ruud, Paul, Kees, Kristel, Gerben, Sjaak en ikzelf. Nadat Ben een uitgebreide zoektocht moest ondernemen om zijn autosleutels uiteindelijk terug te vinden in, jawel, de voering van zijn jasje, konden we weer van het parkeerdek af.  

Toen weer terug naar het bandgebouw waar de meesten zich even omkleedden. Jaap had al aangegeven dat we bij hem wel even mochten buurten tussendoor en dat was wel even prettig. Ook de hond van Jaap vond al die aandacht beslist geweldig . Rond een uur of 15.30 dan maar eens richting Hoogeveen. Jaap haalde Henk op en samen met Sjaak, Kristel, Ad en Paul en ikzelf zochten we de locatie in Hoogeveen op. Met dirigent en koor werden de verdere bijzonderheden doorgenomen en geoefend. Na een uitstekende lunch was het tijd om ons voor te bereiden en om te kleden.Het koor startte om 20.00 uur. Om ongeveer 20.30 hadden wij een optredens blokje van enkele tunes. Dat setje ging echt zo scherp als een scheermes.  Na weer een minuut of 30, binnenkomen met Amazing Grace en een vervolg setje. Waarna we ons even aan de kant opstelden want een minuut of 10 daarna kwam de uitsmijter met Mull of Kintyre waarbij Ad en ik het koor begeleidden. En dan is het weer afgelopen, iedereen dik tevreden en het publiek ook. Buiten konden we het niet laten om toch nog even het publiek de kerk uit te spelen. Maar toen was het ook mooi geweest en even na 22.00 uur allemaal weer huiswaarts.

Hans B.

Agenda optredens 2020

15

Mrt

 

Als gevolg van het Covid-19 virus zijn wij genoodzaakt om tot nader bericht alle optredens te annuleren.  

Info & boekingen

 

 

 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een optreden bij u voor uw bedrijfsjubileum, huwelijksfeest of andere festiviteiten? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een optreden van de Lowland Brigade Pipe Band. 

Lees verder